Vælg en side

Skal du til at lave en ny hjemmeside, men er du ikke sikker på, hvilket domæne du skal købe, og dermed hvad din side skal hedde, kan det være, at du kan bruge disse tre gode råd til at blive lidt klogere.

Læs om borrelia tægebid udseende her.

Hvad handler hjemmesiden om?

For det første kan det jo være en god idé at se, om du kan finde på et godt navn, der matcher med indholdet og temaet på hjemmesiden. Derfor kan du jo starte ud med at skrive ned på et papir, hvad din side skal handle om.

Jo flere ord du kan sætte på din hjemmeside, desto nemmere kan det blive for dig at finde på det helt perfekte navn, når du skal i gang med at købe domænenavn til dit website.

Brug en domæne generator

Hvis det ikke lige hjælper dig med at finde på det helt perfekte navn, kan det også være en mulighed for dig at gøre brug af en generator, der kan generere en masse forslag til domænenavne. Disse vil typisk være på engelsk, men det betyder ikke, at de ikke kan hjælpe dig med at finde det rette navn.

Det kan i hvert fald være en nem måde at generere en masse forslag til navne til din side. Er der et af dem, du falder for, er det jo bare med at få købt det domænenavn med det samme.

Lav en brainstorm

Så må du heller ikke undervurdere en god gammel brainstorm, når det handler om at finde på et godt domænenavn til din hjemmeside. Sæt dig ned med papir og blyant og begynd at skrive ideer ned til dit domænenavn.

Du kan forhåbentlig nemt komme på de første 10 eller 20 ideer, og på et eller andet tidspunkt vil du begynde at lægge mærke til, hvis der er et af de navne, der begynder at hænge ved. Når du først har fundet på 20, 30 eller 50 ideer til domæner, er der nok et af dem, du kan bruge.

Køb dit domæne med det samme

Når du har fundet ud af, hvad dit domæne skal være, kan det være en rigtig god ide at gå ind og bestille det med det samme. På den måde er du sikker på, at du får det, og der ikke er andre, der kan nå at registrere det før dig.

Du skal dog lige finde ud af, om det overhovedet er ledigt til at starte med. Det kan du tjekke mange steder. Er det ledigt, skal du bare finde dig en forhandler, hvor du har mulighed for at købe dit domænenavn. Det kan fx være hos Simply, hvor du nemt kan købe dit nye DK domæne. Du kan også finde billige webhoteller derinde.