Vælg en side

Har du lyst til at lave din egen hjemmeside, men ved du ikke lige, hvordan du skal gribe opgaven an, kan vi her guide dig lidt på vej. Det slet ikke så svært igen.

Forebyg flåter på din hund – få mere info her.

Start med at købe et domæne

Når du gerne vil lave din egen hjemmeside, kan det være klogt at starte ud med at købe dig det domæne, som din hjemmeside skal ligge på.

Skal det være et dansk domænenavn på endelsen .DK, kan du købe det hos flere danske forhandlere. Her koster det typisk fra 60 kroner og opefter, og det er selve den adresse, du skal skrive ind i adressefeltet for at komme ind på lige netop din hjemmeside. Så det kan være godt at bruge tid på at tænke over et godt domæne.

Vælg et webhotel

Herefter skal du finde dig et webhotel. Det er selve den server, hvor filerne til din hjemmeside skal ligge på. Her er der også rigtig mange gode danske muligheder, og hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så vælger du at købe både domæne og webhotel det samme sted.

Et billigt webhotel i Danmark koster som regel få hundrede kroner om året. Bemærk at både webhotel og domæne er løbende betalinger, som du skal betale for hvert eneste år. Hvis du ikke betaler det, mister du dit domæne og dit webhotel, og så kan du ikke længere tilgå hjemmesiden via dit domænenavn.

Installer din hjemmeside

Når du har fået købt dig et webhotel, er det næste skridt så at komme i gang med at installere din hjemmeside. Her er der mange webhoteller, der giver dig mulighed for at installere et hjemmesidesystem med bare et enkelt klik.

Det kan fx lade sig gøre med WordPress langt de fleste steder, og det er nok et af de systemer, der bliver brugt på flest hjemmesider i hele verden. Med WordPress er det meget nemt at bygge din hjemmeside op, og der er tusindvis af gode guides online, der hjælper dig med at lære det at kende.

Nu er du i gang

Så behøver du faktisk ikke mere for at komme i gang med at lave din første hjemmeside. Det er meget enkelt at have med at gøre, og du skal bare ikke være bange for at springe ud i det.

Det koster som sagt nogle penge at komme i gang med at lave en hjemmeside. Men mon ikke du nok kan finde 2-300 kroner over et år for at betale for domæne og webhotel? Det er jo ikke så meget endda, og det skal kun betales årligt. Det er i den billige ende.