Vælg en side

Hvis du ikke har prøvet at købe et dansk domænenavn før, eller med andre ord et .DK domænenavn før, kan det være, du vil blive overrasket over, hvor billigt du kan købe et nyt domæne for i Danmark.

Faktisk kan du få dig sådan et domænenavn for helt ned til 50 kroner. Der er selvfølgelig steder, hvor det er dyrere, mens den laveste pris for at registrere et nyt dansk domæne ligger på de der 50 kroner.

Skal jeg betale flere gange for mit domænenavne?

Når du har registreret et .DK domæne, er det desværre ikke sådan, at du for de 50 kroner bare har det for evig tid. Du skal betale et årligt gebyr for at fornye dit ejerskab af domænet.

For hvert .DK domæne skal du betale 50 kroner om året til DK-Hostmaster, som står for at forvalte disse domæner i Danmark. Dette er værd at regne med, hvis du går i gang med at registrere flere domænenavne, da alle sammen kommer til at koste 50 kroner om året at fornye. Har du god dækning på dækningskort TDC, kan du lige nu hoppe ind og tjekke, om dit kommende domæne skulle være ledigt.

Kan jeg købe internationale domænenavne?

Bare fordi du er dansker og bor i Danmark, betyder det ikke, at det kun er .DK domæner, du kan købe. Du kan lige så nemt registrere internationale domæner, hvis du har lyst til det.

Bemærk at der kan være særlige regler for domænenavnene, ligesom der også er det for det danske. Alle kan ikke bare købe et .DK domæne, hvis de har lyst til det. Men vil du gerne have et .COM, .NET eller .ORG domæne, eller en af de øvrige internationale domæner, kan du sagtens købe det. Her kan du enten vælge at købe det gennem en dansk eller international forhandler.

Hvad sker der hvis jeg ikke betaler den årlige regning?

Både de danske og internationale domæner koster dig et årligt gebyr at fornye. Det er ikke kun noget, der er særligt gældende for de danske.

Hvis du ikke husker at betale den årlige regning, vil domænet løbe dig af hænde og blive ledigt på markedet igen. Med andre ord kan andre altså registrere dit domænenavn, og du vil ikke længere kunne bestemme, hvad der bliver vist, når folk klikker sig ind på lige netop det domæne. Derfor er det altid meget vigtigt at huske at betale disse regninger, hvis du gerne vil beholde din e-mail, din hjemmeside osv.

Kan jeg overføre mit domæne til andre?

Ja, du kan meget let overføre dit domæne til andre personer, hvis du har lyst til det. Det kan jo være, at du sælger dit firma eller din hjemmeside, og så er det jo essentielt, at den nye ejer får brugsretten til domænet også. Det er forskellige fra domæne til domæne eller registrant til registrant, hvordan du overfører domænet, men det er meget let at finde ud af, og der er som regel vejledning til det hos udbyderen af domænet.